Test: Zebla Imprægnering til vask og spray

Zebla Imprægnering er utrolig nem at bruge, både den til vask og i spray. Det lugter ikke som nogle andre produkter godt kan gøre, og så er det os godt at vide, at det ikke er fyldt med skadelig stoffer.

Feltet.dk’s vurdering: (4½ ud af 5)

Fakta:

Producent: Zebla Produktnavn: Imprægnerings vask og Imprægnerings spray
Indhold: Vask indeholder 500ml, sprayen er på 300ml
Vejl. pris vask: Kr. 169
Vejl. pris spray: Kr 129

Test:

Det danske mærke Zebla er klar med nye produkter, hvoraf Feltet.dk har testet et par af dem. I første omgang er der tale om tekstil-imprægnering, som er tiltrængt i den våde tid, vi befinder os i – en vask, som simpelthen imprægnerer, mens tøjet er i vaskemaskinen, samt en spray, hvor imprægneringsvæsken naturligvis påføres manuelt.

Første stykke tøj, som skulle testes, var en par baggy shorts, som kom en tur i vaskemaskinen. De har ca. 1½ år på bagen og har ikke været imprægneret før. De kunne inden testen holde til en smule vand, både for og bag, men over længere tids brug trængte vandet igennem og ind til inder-shortsne.

Efter en vask med Zebla imprægnering var der ingen forskel på, hvordan de så ud i forhold en almindelig vask, og der var ingen lugt af væsken. De blev testet på en tur i let regnvejr, og man kunne med det samme se, at den lette støvregn lå som små perler. Kun ved berøring trak det ned i selve shortsen. Efter et par timer på cyklen kunne der ikke mærkes nogen gennemtrængning af vand, igennem shortsene, som der normalt ville have været.

Dette ændrede sig dog en smule, da regnen tog voldsomt til, og det stod ned i stråler. Her hjælper vist kun regntøj…

Baggy shortsene var godt mudrede, da vi næste gang smed dem i vaskemaskinen, men efter en ny vaskrunde var det som, at snavs ikke havde sat sig i stoffet, som det ellers godt kan. Dette oplever vi som et stort plus, da det gør det nemmer at holde cykeltøjet rent.

Sprayen blev brugt på en vindvest, og den var rigtig nem at bruge. Den er med en pumpe, der giver en god dossering. Imprægneringsvæsken lagde sig som små perler på vesten, men efter noget tid var disse væk, og den så kun lidt fugtig ud. Vi hang den til tørre, sådan som der forskrives, i mindst 12 timer. Da det var tid til at hoppe ud på cyklen, var vesten tør, og der var ingen ’spor’ af væsken. Ej heller lugtede det.

Igen havde vi valgt en dag med let regn, og som med shortsene kunne man først se perler på vesten. Det virkekede som, at stoffet var ’lukket’ en smule på grund af imprægneringen. Det skal lige nævnes, at denne vest ikke er en vandtæt/-afvisende, så under normale omstændigheder ville den blive gennemblødt meget hurtigt. Det skete altså ikke i denne test.

Konklusion:

Zebla Imprægnering er utrolig nem at bruge, både den til vask og i spray. Det lugter ikke som nogle andre produkter godt kan gøre, og så er det godt at vide, at det ikke er fyldt med skadelig stoffer. Dog skal man være opmærksom på produktets begrænsning – der er ingen garanti for ikke at blive våd ved kraftig regn eller i længere tids brug i regn. Her vil det være rigtigt regntøj, der virker, da imprægnering giver en vand- og smudsavisende overflade og samtidig sørger for, at tøjet er åndbart. Men søger man et produkt til at vedligeholde sit åndbare tøj, er dette et godt valg.

This post is also available in: fi no sv