sportvask

Zebla Sportsvask testet af halvmarathon.com

Zebla sportsvask fjerner svedlugten fra løbetøjet.

Jeg har haft Zebla sportsvask på prøve. Produktet er sponsoreret af Zebla, men som altid får du naturligvis min ærlige mening.
Svedabsorberende løbetøj er godt at løbe i. Det holder dig tør og varm mens du sveder på løbeturen, men lugten af sved har det med at blive hængende i tøjet, selv efter vask. Det laver Zebla sportsvask om på.

Vaskeanvisningerne på løbetøjet siger, at det skal vaskes ved mellem 30 og 40 grader. Vi (min kæreste) har hidtil vasket løbetøjet på kogevask og brugt skyllemiddel, for at fjerne/camouflere bare lidt af svedlugten. Ulempen ved kogevask er, at det mere end halverer løbetøjets levetid. Har du en fed løbetrøje, fra et løb du har deltaget i, slides påtrykte logoer også hurtigere – så farvel til kogevask og god dag til Zebla.

Hvad er Zebla sportsvask?

Zebla sportsvask er et vaskemiddel specielt udviklet til at fjerne svedlugt fra sportstøj. Det kan også anvendes til andre tekstiler. Dog ikke uld og silke. Zebla neutraliserer de lugtmolekyler der sidder i tøjet og efterlader en frisk duft.
Zebla’s produkter er miljøvenlige og leveres i emballage der er 99,5 % genanvendelige.

Vi (min kæreste) har prøvet Zebla sportsvask

Hun brugte 50 ml Zebla i en vaskebold til hver maskinfuld løbetøj og vaskede det ved 40 grader. Det lykkedes at vaske svedlugten ud af løbetøjet uden brug af skyllemiddel. Zebla sportsvask virker over forventning. Vi er meget begejstrede.
Zebla producerer også en lugtfjerner til løbesko. En spray der sprøjtes i de ildelugtende løbesko. To sprøjt i hver sko og mine mest sure Asics Nimbus fik lov at komme ind i huset igen.

Godt men dyrt produkt

Vaskemiddel er dyrt. Zebla sportsvask er ingen undtagelse. En vejledende pris på 89 kr for 500 ml siger det hele. Når man tager i betragtning, at det virker og at løbetøjet kan vaskes på et mere skånsomt program, så er pengene måske godt givet ud. Døm selv.
Vi har ikke brugt produktet længe nok, til at kunne vurdere om der er en besparelse på sigt, men vi anvender Zebla sportsvask i fremtiden og så må vi se.

Se testen her

halvmarathon

This post is also available in: fi no sv